Secretul căsătoriei

Secretul căsătoriei

Un bărbat şi o femeie erau căsătoriţi de peste 50 de ani. Ei împărtăşeau totul şi discutau despre orice. Nu aveau secrete unul faţă de celălalt, cu excepţia unei cutii de pantofi pe care femeia o ţinea pe dulapul ei de haine, şi, despre care l-a prevenit pe soţul ei să nu o deschidă sau să întrebe de ea vreodată. În toţi acei ani, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica s-a îmbolnăvit grav şi doctorii spuneau că nu mai are şanse de însănătoşire. Străduindu-se să pună toate lucrurile în ordine, bătrânelul a luat cutia de pantofi de pe dulap şi a pus-o lângă patul soţiei sale. Era şi ea de acord că e momentul să afle şi soţul ei ce era în acea cutie. Când a deschis-o, în cutie erau două păpuşi croşetate şi foarte mulţi bani. Bătrânelul a întrebat-o despre conţinutul cutii:

Când ne-am căsătorit, bunica mea mi-a spus că secretul unei căsătorii este să nu te cerţi niciodată. Spunea că întotdeauna când mă supăram pe tine, să tac din gură şi să croşetez o păpuşică”, povesteşte bătrânica.

Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia îşi putea stăpâni lacrimile.

– Doar două păpuşi? Ai fost supărată numai de două ori în toţi aceşti ani în care am trăit împreună? Fericirea îl cuprinse.

– Iubito, spuse el, “înţeleg existenţa păpuşilor, dar toţi aceşti bani?”

“- Oh, zise ea, aceştia sunt banii pe care i-am obţinut din vânzarea păpuşilor!”

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!