Învățământul românesc

Învățământul românesc

Învățământul românesc

„Salut! Eu sunt Selly şi azi s-au afişat rezultatele la BAC. Nu, nu am picat BAC-ul, dar dacă el s-ar fi dat din lucruri care să te ajute cu adevărat în viaţă, lucruri care să te pregătească cu adevărat pentru viitor, vă dau în scris aici că picam BAC-ul. Şi probabil că toţi colegii mei picau la fel ca mine acest examen al maturităţii“

A luat Bacalaureatul cu o notă demnă de lăudat 9,60, iar după examenul de absolvire, vlogger-ul și-a exprimat public nemulțumirea cu privire la sistemul de învățământ românesc.

A amintit de programa şcolară învechită, de materiile inexistente, precum educaţia financiară, educaţia civică, educaţia sexuală şi despre cum şcoala românească dă greş în a-i pregăti pe tineri pentru viaţa reală şi problemele ei.

„În învățământul românesc nu înveți să lucrezi în echipă, să ai responsabilitate, în învățământ e fiecare pentru el, trebuie să fi mai bun decât colegul tău, nu ai voie să te inspiri de la el. Vreau un sistem, și urgent, în care elevii să-și evalueze profesorii. Să identifici problemele ușor. Unde este feedback-ul elevilor? Trebuie să existe un sistem prin care elevii să poată da note elevilor. Pentru că dacă un profesor primește nota 1, acela ar trebui să-și facă bagajele și să plece”

„Există profesori comuniști, psihopați, care nu mai fac asta cu pasiune, care încearcă să obțină bani de la elevi, prin meditații. Să fi profesor nu mai e o meserie atractivă. Mulți elevi învață din cauza fricii. Sunt mulți copii care se confruntă cu probleme legate de neîncrederea în sine. Nimeni nu vorbește despre asta, nici părinții nu inteleg. Elevii din România, mulți urăsc școala. Și câtă vreme ei o urăsc, nu au cum să învețe ceva”

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!