Modificarea legii gestiunii

Modificarea legii gestiunii

Modificarea legii gestiunii

La 01 ian 2018 salariile brute au fost majorate cu aproximativ 20% în urma deciziei guvernamentale de mutare a contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și pot spune că gestionarii au fost dezavantajați dpdv al puterii de cumpărare.
Ar fi fost foarte utilă o renegociere a contractelor de garanție din inițiativa angajatorilor pt ca această decizie să nu influențeze negativ veniturile nete ale gestionarilor(banii în mâna).
Astfel  aplicându-se o reținere de 1/10 și celor 20 de procente cu care au fost mărite salariile de bază, gestionarilor le-au fost reținute din veniturile nete, în contul garanției, sume mai mari decât înainte de acea decizie guvernamentală.
În concluzie, începând cu ian 2018 au fost reținute, suplimentar în contul garanției, 2% lunar din salariul de bază.

Pentru a elimina această nedreptate, propun modificarea legii gestiunii astfel încât în contractele de garanție să se specifice că reținerea acesteia în numerar trebuie să se facă în rate lunare cu o valoare de 0,8 % din salariul brut și în valoare de minim un salariu si de maximum 2,56 salarii tarifare lunare ale gestionarului.

Propun returnarea garanției oprită suplimentar peste cele 2,56 salarii.

Propun returnarea garanției oprită ilegal peste cele 30 de luni a câte 10%, conform vechilor contracte de muncă și a celor de garanție neactualizate. Gestionarilor cărora le-au fost reținute sume în contul garanției în momentele ulterioare majorărilor salariale în ciuda faptului că au constituit garanția prin reținerile lunare timp de 30 de luni conform contractelor de garanție neactualizate să le fie returnate aceste sume cu valoarea actualizată în funcție de indicele de inflație. 

A sosit timpul ca DREPTATEA și Bunul Simt sa guverneze.
Daca taxăm toate veniturile ilegale putem mari salariile cu 415 lei in mana fara majorarea salariului brut. Contrabanda, prostituția, evaziunea s a nu vor putea fi eradicate dar, aplicând propunerea mea, vor putea fi taxate indirect https://xn--zmbete-wta.ro/de-ce-nu-vrea-statul-roman-sa-opreasca-evaziunea-fiscala/

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!