Inedit – Instrumental tobe si dans

Inedit - Instrumental tobe si dans

Inedit – Instrumental tobe si dans

Dansuri ale popoarelor caucaziene

Caucazul este o regiune între Marea Neagră și Marea Caspică, incluzând Munții Caucaz și câmpiile înconjurătoare. Vârful cel mai înalt este Elbrus (5.642 m).

Ţările Caucazului în antichitate: Armenia, Iberia, Colchida şi Albania

 În momentul de față statele din zona caucaziană sunt: GeorgiaArmenia și Azerbaidjan. Pe pantele nordice ale Munților Caucaz se află Federația Rusă cu subdiviziunile ei administrative: Ținutul KrasnodarȚinutul Stavropol și republicile autonome: AdîgheiaKaraciai-CerkessiaKabardino-BalkariaOsetia de NordIngușetiaCecenia și Daghestan.

Trei entități politic-naționaliste din zonă revendică independența, dar nu sunt recunoscute de instituțiile internaționale: AbhaziaNagorno-Karabah și Osetia de Sud. Caucazul este unul dintre cele mai diversificate locuri de pe Pământ din punct de vedere cultural și lingvistic.

Caucazul (Caucazia) este din punct de vedere geografic parte din Asia, dar din punct de vedere cultural și istoric este considerat de multe ori ca parte a Europei. Partea sudică a Caucazului este cunoscută și sub numele de Transcaucazia.

 

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!