Alegerea primarilor în 2 tururi – inutilă

Alegerea primarilor în 2 tururi - inutilă

Alegerea primarilor în 2 tururi – inutilă ( eliminare costuri)

 

Dacă s-ar modifica legea electorală astfel încât să nu poată participa decăt 2 competitori ?

Pot participa primii 2 competitori rezultați în urma votului electronic efectuat local (în Primărie – duminica(?)) sau prin internet, sub supravegherea AEP (Autoritatea Electorală Permanentă)pe decursul unei luni în 4(8) zile de weekend, cu căteva luni înainte de data alegerilor.

Evoluția votului electronic va fi actualizată și afișată în locurile cele mai vizibile pentru alegători

Propunerea ar putea fi viabilă și pentru alegerea președinților consiliilor județene(?), a Președitelui României(?)

Nu va mai fi necesară strângerea de semnături deoarece susținătorii unui candidat sunt cei care participă la votul electronic din acest sondaj care nu este posibil fara cartea de identitate.

 

Cu timpul ar trebui modificat modul de alegere al primarului.

Ar fi mai bine daca comunitatea ar alege primii 3 buni gospodari si cu „priceperea” la ei. dintre care prefectul sa aleaga unul care sa coordoneze activitatea locala impreuna cu consilierii care pot fi si ei urmatorii 7, 10,  x competitori conform rezultatului votului local de preferat electronic. Eliminam astfel batalia pe ciolan a partidelor.

Tot comunitatea poate solicita oricand inlocuirea celui numit daca se strang semnaturi de la 5% dintre persoanele din comunitatea administrata de acesta si exista motiv suficient de solid de inlocuire.

 

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!