De ce are vulpea coada

De ce are vulpea coada

De ce are vulpea coada


Un cuplu bucurestean pleaca in concediu impreuna cu baietelul lor de 6 ani, Gabi, la parintii sotului, intr-un sat de munte. Are loc si un incident cu o vulpe si un curcan.

Filmul este o “intoarcere” – in acest caz a unei familii traind in mediu citadin, in satul copilariei. Privita prin ochii copilului, “intoarcerea” devine absolut cuceritoare, atingand strunele sufletului celui care a lasat in urma universul copilariei de mult, prea mult timp.

Bunicul si bunica sunt foarte fericiti si sunt cuceriti de inocenta lui Gabi, aratandu-i valorile satului romanesc si mai ales rolul taranului in existenta oraseanului, dar acest lucru nu este un motiv ca micutul Gabi sa provoace diferite intamplari datorita nazbatiilor sale, mai ales ca in gradina lor, isi facuse aparitia o …vulpe.

 

“Acest film imi aminteste de mine la 6 ani.Este deosebit de frumos sa vezi ca si alti copii au fost ca tine, sa simti ca esti comun, ca ai stiut candva sa te bucuri de lucruri simple…am senzatia ca este un film care insumeaza experientele mai multor copii…este un film despre copilaria copilului universal….vazandu-l te regaseti si iti amintesti de copilul din tine, de strabuni si te bucuri ca existi. ”

 

Povestea filmărilor pentru filmul “De ce are vulpea coadă”

Comentarii pe Facebook
Arata si prietenilor tai!